Hyra glassvagn glass-cykel-glassbox

Hyra glassvagn glass-cykel-glassbox

Hyra glassvagn har vi nu möjligheten att erbjuda. Uthyrning av glass cykel för kulglass, även kallad för glassvagn. Med denna mobila glass cykel kan du nu servera mjukglass i stort sett vart som helst. På stranden, i centrumet eller på föreningsfesten!

Glasscykel på ditt företag, event eller i mässmontern

Eller varför inte använda glassvagnen som inredningsdetalj i montern på eventet, där du bjuder på god Italiensk gelato eller annan kulglass. Vi ordnar glass, bägare, skedar, servetter och en menytavla där vi skriver dagens glassmeny så dina gäster kan välja själv vilken smak som dom önskar

Hyr en glassvagn och servera Italiensk gelato kulglass

Erbjud dina kunder en äkta Italiensk gelatoglass. Den är otroligt god och finns att tillgå i flera olika smaker. Vi har även tillgång till vegansk glass om det är en önskan från dig eller din kund. Vi kan även ordna annan kulglass enligt dina önskemål. Kontakta oss om du har några speciella önskemål.

Menytavla med dagens glassmeny på vår glassvagn

Vi presenterar dagens glassmeny på en trevlig tavla så dina gäster tydligt kan läsa om vilka sorter som dom kan välja på. Ett uppskattat och proffsigt inslag.

Servering utan glassvagn

Du kanske inte får in glassvagnen på ditt kontor eftersom den är så pass stor som den är. Lugn, vi tar med oss en glass frys och ställer upp ett parasoll och serverar vår goda Italienska gelato på ett snyggt sätt ändå med vår trevliga personal.

Gelato eller glass, vad är skillnaden?

Du kan läsa skillnaden lite längre ner på den här sidan vad skillnaden är.

Få hjälp direkt

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt utrustning till ditt event.

glassvagn-glasscykel

Glassvagn / glass cykel

Smidig glassvagn med frys för kulglass.

Fulladdad frys klarar kyla under ca 5 tim.
 Tillverkad i stål och aluminium.
 Kraftiga hjul 26 tum bak & 20 tum fram.
 Grundutförandet levereras vit. Kan folieras/stripas.

Mått: 123 bred, 118 hög, 258 lång
(frysen är 123 + 135 cykeldelen , som går att svänga och vrida)

2 000 kr /dygn+moms

glassvagn-glasscykel

Glass cykel

Fler bilder på vår glassvagn.

Här ser man den bakifrån. 8 olika smaker kan man ha i dom olika behållarna på glass vagnen.

2 000 kr /dygn+moms

glassvagn-glasscykel

Glass servering med kulglass

Hyr en enklare lösning där vi kommer med Italiensk gelato eller annan kulglass, menytavla, parasoll, personal, bägare, skedar, servetter, topping och strössel för servering av glass på ditt event.

Pris: Enligt offert

glassvagn-glasscykel

Servering av kulglass med personal

Samma lösning som den andra bilden men uppbyggt på ett litet annat sätt. En enkel lösning som passar event där man ska upp i hiss osv. Alla älskar glass, boka redan idag!

Pris: Enligt offert

glassvagn-glasscykel

Glassfrys glassbox

 Glassfrys för kulglass eller pinnglass. Glassfrys med digital termometer och skjutbara lock. Med rullbara hjul för enkel flytt av frysen.
Korgen invändigt ingår inte i priset dock finns ett plastfack för placering av flera olika sorters pinnglass som ilägg. Kan tas ut om du använder kulglass.

Teknisk info:

Klimatklass: 5
Temperaturvariation, °C: -14 till -24 grader celcius
Volym i liter: 176 liter
Nettovolym i liter: 157 liter
Externa dimensioner, BxDxH (med hyjl): 720x615x855 (949)
Spänning / frekvens, V/Hz: 220-240/50
Nominell ingångseffekt, W: 98 watt

1000 kr /dygn+moms

Skillnaden mellan gelato och glass

Gelato från sicilien

Det som vi i Sverige ursprungligen kallar för glass är den italienska motsvarigheten till Gelato. Ursprunget verkat komma från Sicilien där man konserverade frukt i från snön från vulkanen Etna under vinterhalvåret. Därför var begynnelsens glass mer likt en sorbet, typ liknande slush skulle vi nog kalla det idag. Konsten förfinades på ett Café i Paris och även på en Gelateria i Italienska Torino.

Tusentals olika smaker av gelato

Det finns flera hundra tusentals olika typer av gelato och glas av olika smaker och kvalitet, alla unika och olika på sitt sätt. Man måste dock skilja på den hemgjorda glassen och gelaton mot den industriellt tillverkade glassen. Det är bara att kolla på innehållsdeklarationen. Vanlig traditionsenlig glass eller gelato innehåller rätt få ingredienser. Medan indrustiellt tillverkad glass innehåller både det ena och det andra.

Mer mjölk i gelato än i glass

Generellt sätt så innehåller vanlig glass mer grädde, men gelato däremot innehåller mer mjölk än grädde. Gelato är därför oftast mer fettsnål än vanlig glass, men den innehåller oftast mer socker än vanlig glass, så du kan inte tro att du är ”nyttig” bara för att du äter gelato.
Det finns två olika typer av gelato, dels den som är vattenbaserad och den som är mjölkbaserad. Oftast är den vattenbaserade gelaton baserad på frukt som bas.

Sammanfattning om gelato

Gelato innehåller alltså mer mjölk än grädde i vanlig glass. Det beror alltså på vad du är sugen på för typ av glass om du vill ha gelato eller vanlig glass. Gå efter säsong och ät frukt och bär gelato som är rätt i tid. Då är den säkerligen färsk och god.

Klassiska gelato smaker

Några klassiska smaker på gelato är vanilj, mjölksmak, hasselnöt, choklad, jordgubb, citron och pistage. Min egna favorit är hasselnöt. Extremt god, men mango är också en favorit.

Gelato glass historia

Få hjälp & boka direkt

Kontakta oss så hjälper vi dig att välja den utrustning som passar ditt event!
Oavsett om det är en liten fest eller ett stort officiellt event så har vi något som passar.