Sockervaddsmaskin med komplett Partypaket

Sockervaddsmaskin med partypaket från Bergamunken!

Sockervaddsmaskin med kompletta och färdiga Partypaket kan Du som privatperson alltid hyra förmånligt av oss här på Bergamunken. Vi tycker inte att det ska behöva kosta en förmögenhet att förgylla ditt kalas, fest, party, bröllop, ja, vilket typ av evenemang eller tillställning du i slutet sällskap har i din släkt och vänskapskrets. Sockervadd tillverkar du snabbt och proffsigt i våra sockervaddsmaskiner, som även finns till försäljning under vår sida köpa sockervaddsmaskin om du vill göra sockervadd hemma varje dag!

Gilla oss på Instagram & Facebook

Du går bara in och gillar, eller ”likar” oss på vår Facebooksida innan du hämtar hyresprodukterna. Är du inte medlem på Facebook? Då fixar vi såklart ändå ett Partypaket till samma förmånliga pris så att Du som kund blir riktigt nöjd! 🙂

Privatperson, skolklass eller föreningar, tjäna extra pengar

Vi kan även erbjuda skolklasser, föreningar, organisationer och andra intresseorganisationer att hyra Partypaketen. Detta under förutsättning att ni sätter upp skyltar eller en banderoll, och gör lite reklam för oss på Bergamunken, ni kanske gör reklam på er Facebooksida, eller gör en länk med ett blogginlägg på er hemsida. Om vi tillsammans gör reklam för varandra, vinner alla på det.

Smidigt att hämta & lämna hos oss

Du hämtar och lämnar maskinerna på vårt lager som vi har på vårt lager på Polygonvägen 47 i Täby strax norr om Stockholm. Partypaketen hyr du i ett dygn (24 timmar), men vi löser alltid upphämtning och avlämning på ett smidigt sätt för oss alla, så blir det några timmar extra är det okej.

Partypaket med sockervaddsmaskin i Stockholm

Partypaketen finns för närvarande bara tillgängliga om du hämtar på vårt lager i Täby, eller får det utkört inom Stockholm

Hyra sockervaddsmaskin i Stockholm med ett komplett partypaket, där allt ingår, gör du smidigt och billigt av oss här på Bergamunken.

Få hjälp direkt

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt utrustning till ditt event.

Partypaket-med-sockervaddsmaskin-pinnar-socker

Lilla Partypaketet - 50 portioner sockervadd

Modell: Sockervaddsmaskin Floss Boss
Sockervaddspinnar: 50 st
Socker som ingår i paketet: 1 kg
Köp till färgat socker: 80 kr
Double-Bubbla och nät: Ingår
Hyr till fin sockervadds-vagn:
200 kr
Rengöring efteråt:
250 kr
Utkörning & hämtning i Stockholm (3 mils radie): 1500 kr
Köp till extra strutar, pris/strut: 2 kr
Betalning: Swish (ej kort eller faktura)

800 kr Pris per dygn (inkl. moms)

Partypaket-med-sockervaddsmaskin-pinnar-socker

Mellan Partypaketet - 100 portioner sockervadd

Modell: Sockervaddsmaskin Floss Boss
Sockervaddspinnar: 100 st
Socker som ingår i paketet: 2 kg
Köp till färgat socker: 150 kr
Double-Bubbla och nät: Ingår
Hyr till fin sockervadds-vagn:
200 kr
Rengöring efteråt:
250 kr
Utkörning & hämtning i Stockholm (3 mils radie): 1500 kr
Köp till extra strutar, pris/strut: 2 kr
Betalning: Swish (ej kort eller faktura)

1 000 kr Pris/dygn (inkl. moms)

Partypaket-sockervaddsmaskin-med-vagn-deluxe

Partypaket - Stora Deluxe - 150 portioner sockervadd

Modell: Sockervaddsmaskin Floss Boss
Sockervaddspinnar: 150 st
Socker som ingår i paketet: 3 kg
Köp till färgat socker: 175 kr
Double-Bubbla och nät: Ingår
Hyr till fin sockervadds-vagn:
Ingår
Rengöring efteråt:
Ingår
Utkörning & hämtning i Stockholm (3 mils radie): 1500 kr
Köp till extra strutar, pris/strut: 2 kr
Betalning: Swish (ej kort eller faktura)

1 500 kr Pris/dygn (inkl. moms)

Sockervaddsmaskin-partypaket

Sockervaddsvagn rosa retro

Hyr till en fin rosa sockervadds vagn. Vagnen är i en del och går inte att dela på vid transport. Enklast om du har en kombi-bil när du ska hämta denna vagnen.

Mått: 50 x 50 x 95 cm
Vikt: ca 27 kg
Betalning: Swish (ej kort eller faktura)

200 kr Pris per dygn (inkl. moms)

Partypaket info

Lite fakta om sockervadd

Sockervadd kallas även för spunnet socker, och är en söt delikatess, gjort på enbart socker, som tillverkas i en sockervaddsmaskin, som du kan hyra av oss på Bergamunken! Sockervadd köper du vanligtvis på marknader, nöjesfält eller olika festivaler eller karnevaler. Nuförtiden finns det även mindre sockervaddsmaskiner att köpa i flera elkedjor runt om i Sverige för hemmabruk, men dessa maskiner kan inte jämföras med våra professionella sockervaddsmaskiner, som är riktiga proffsmaskiner från amerikanska Gold Medal. Vi hjälper dig gärna vilken sockervaddsmaskin som passar ditt event.

Hur tillverkar man sockervadd?

Sockervadd är relativt enkelt att tillverka om du väl har en sockervaddsmaskin, eftersom det enbart består av socker. I mitten på sockervaddsmaskinen finns en skål, eller huvud som vi i branschen säger. Det är här man häller i sockret. Värmeelementet i huvudet smälter sockret, så att det övergår från sockerkristaller till flytande form. När huvudet roterar tvingar rotationen det smälta sockret genom små hål i huvudet. Så snart det flytande sockret kommer i kontakt med luften får det inte tid att kristalliseras igen, utan kyls det ner, och bildar porös sockervadd i form av vita sockervadds trådar. Trådarna fastnar längs kanten på sockervaddsskålen. Med hjälp av en papperspinne får du enkelt upp sockervadden från kanten på skålen, och du har en färdig sockervadd redo att ätas. Om du trycker ihop en stor sockervadd till en boll, kan du se hur mycket luft en sockervadd innehåller. Även om du häller vatten över en sockervadd ser du hur snabbt den smälter.

Hur mycket socker innehåller en sockervadd?

En sockervadd innehåller ungefär 2 matskedar strösocker, alltså inte så mycket som man kanske skulle tro. Mycket bättre än en burk läsk, som kan innehålla upp till 11 sockerbitar. Sockervadd finns även att köpa färdig på burk, vi på Bergamunken säljer färdig sockervadd på burk med smakerna blåbär, hallon och banan. Mums…

Sockervadd i flera olika färger och smaker

Med hjälp av ett pulver som vi har kan du enkelt färga strösocker till olika färger och smaker. Fråga oss gärna om vilka smaker som finns. Dom vanligaste är rosa sockervadd, blå sockervadd, röd sockervadd, grön sockervadd och gul sockervadd.

Sockervaddspinnar eller strutar till sockervadd, i trä eller papper?

Sockervaddspinnar var ofta tidigare gjorda i trä men är idag oftast en smal strut av lite hårdare papper. Detta för att öka säkerheten eftersom det ofta är barn som äter sockervadd. Om olyckan väl skulle vara framme trasas pappersstruten sönder om du skulle ramla över pinnen. En sockervaddspinne av trä kan däremot tränga in i kroppen, och det vill man helst undvika. Bergamunken säljer självklart sockervaddspinnar i papper.

Plastkåpa till sockervaddsmaskin, även kallad bubbla

Doubble Bubble ingår i alla våra partypaket, och vi rekommenderar er att använda denna fantastiska uppfinning. Det är en bubbla av hård plast som du sätter ovanpå skålen. Den förhindrar nyfikna små fingrar att komma för nära, och att sockervadden blåser iväg om du står utomhus.

Sockervaddspåsar eller burkar till sockervadd?

Sockervaddspåsar och sockervaddsburkar kan också vara bra att ha. Då har du möjlighet att sälja fler smaker och färger på din sockervadd, om du kanske bara har en sockervaddsmaskin. Starta någon timme innan och gör sockervadden i olika färger, packa i påsar eller burkar, och du kommer öka försäljningen. Vi rekommenderar er att ha vit eller rosa sockervadd i själva maskinen, och komplettera med grön, blå, gul och liknande färger i färdigförpackade påsar eller burkar. Med ett enkelt knep kan du nu öka din försäljning rätt rejält, och dina kunder kan få den färg dom vill ha. Ett tips är att spänna upp ett rep eller ”tvättlina” ovanför maskinerna och hänga påsarna snyggt med klädnypor och prisskyltar.

Sockervadd på franska

Barbapappa (barbe à papa) är det franska ordet för sockervadd! På Engelska kallas sockervadd Cotton Candy eller Candy floss.

Det var lite mer om sockervadd, och tveka inte att fråga oss på Bergamunken om det är något du undrar över, om det rör sig om sockervadd eller tillbehör som du kanske saknar till din sockervaddsmaskin?

20 års erfarenhet av sockervadds tillverkning

Andreas på Bergamunken har gjort sockervadd i 20 år, och hjälper dig gärna med allt du behöver.

Sockervadd

Konsten att välja rätt partypaket

Vi har 4 olika partypaket med sockervaddsmaskin att välja mellan. Välj det paket som passar dig bäst, från 20 personer, till 80 portioner. Vårt populäraste partypaket med sockervaddsmaskin är det stora partypaketet. Där ingår både sockervaddsmaskin, sockervaddsstrutar och socker. Köp till färgat socker så får du ett roligare och färggrannare party!

Lilla partypaketet

Lilla partypaketet innefattar sockervaddsmaskin, sockervaddsstrutar till 20 personer och socker till det.

Mellan partypaketet

Mellan partypaketet innefattar också en sockervaddsmaskin, sockervaddsstrutar till 50 personer & socker.

Stora partypaketet

Stora partypaketet innefattar en sockervaddsmaskin, sockervaddsstrutar till 80 personer & socker till det.

Deluxe partypaketet

Deluxe-partypaketet innefattar en sockervaddsmaskin, sockervaddsstrutar till 150 personer, socker, vagn samt rengöring av maskin och vagn efteråt.

Rengöring, leverans och upphämtning

Rengöring, leverans och upphämtning kan köpas till respektive partypaket. Du väljer själv hur mycket du själv ska göra, eller kör ett all inclusive alternativ. Köp till fler strutar eller mer socker om du inte tror att det räcker. 1 krona per sockervadds strut.

Succé på ditt party med sockervadd

Sockervadden kommer göra ett roligt och spännande intryck på ditt party eller kalas, och barnen gillar det extra mycket. Det är något magiskt med sockervadd och barn. Även vuxna blir nostalgiska när dom ser sockervadden, då även dom vuxit upp med det på marknader, tivolin och cirkus. Sockervadden kommer att göra succé, det är vi nästan helt säkra på.

Bergamunken-partypaket

Här i vår Youtube video kan du se när vi tillverkar sockervadd

På några sekunder kommer sockervadden från huvudet i mitten på sockervaddsmaskinen, och fastnar på kanten på skålen.

Med hjälp av papperspinnen fångar vi upp sockervadden. Efter några varv växer sockervadden till att bli lagom stor.

Efter att man gjort en sockervadd stänger man av sockervaddsmaskinens värmeelement med hjälp av en knapp. Annars fortsätter sockervaddsmaskinen att producera sockervadd tills dess att du stängt av värmeknappen.

Lycka till med sockervadden, och ta det försiktigt, då sockervadden är mycket varm precis när den kommer ut från dom små hålen.

Sockervaddsmaskin-sockervaddsvagn-sockervaddsmaskin
sockervaddsmaskin-1
Sockervadd-spunnet-socker-cotton-candy

1 dygns hyra ingås som standard när man hyr hos oss på Bergamunken. Vi försöker alltid lösa hämtning och avlämning på vårt lager eller hem till dig så smidigt som möjligt. Vi försöker tillgodose allas önskemål så mycket som vi kan, och sätter dig som kund i centrum.

Andreas Östlund, VD på Bergamunken

Få hjälp & boka direkt

Kontakta oss så hjälper vi dig att välja den utrustning som passar ditt event!
Oavsett om det är en liten fest eller ett stort officiellt event så har vi något som passar.